פעם, אדם שהוציא ויזה לארצות הברית היה יכול לקבל שקט נפשי למשך שנים ארוכות, ולו מכיוון שהויזות לא היו מוגבלות בזמן. אלא שמאז שנת 2005 חל שינוי משמעותי, כאשר בעשור האחרון ארצות הברית מאפשרת הוצאת ויזה לתקופה של עד עשר שנים.
מכאן, שלא מעט אנשים עשויים להידרש להאריך את הויזה שלהם, מה שלמעשה מביא לכך שהם צריכים להגיש את הבקשה מ"אפס". הנה כל מה שחשוב לדעת על האופן בו ניתן להאריך את הויזה, עם כמה שפחות כאבי ראש ומאמצים.
הבעיה: בקשה חדשה לחלוטין
כשמדברים על הארכת ויזה לארצות הברית, חשוב להדגיש כבר בנקודת ההתחלה, מתכוונים למעשה לצורך להוציא אותה מחדש: ההליך דומה לחלוטין להליך הראשוני של בקשת הויזה, ללא קיצורי דרך. זאת ועוד, אין זה מובן מאליו כלל שלאנשים שאושרה בעבר ויזה, היא תאושר כעת גם כן. תנאי הזכאות לויזה נבחנים באופן אובייקטיבי לחלוטין.
ההתייחסות היחידה לעברו של האדם היא בעת מילויים של טפסי ההגשה הרלוונטיים, כאשר המגיש נדרש לציין כחלק מההליך הסטנדרטי האם הונפקה לו בעברו ויזה בארצות הברית, וכן לפרט במספר מילים על היסטוריית הביקורים השונים שלו בארצות הברית. המטרה בכך היא לבדוק האם במהלך השהות של האדם בארצות הברית הוא ביצע מספר דברים שמבטלים למעשה את הזכאות שלו לויזה, דוגמת מעבר על חוקי ההגירה או ביצוע עבירות פליליות שונות.
יש לציין כי ישנן מספר אוכלוסיות שלא יכולות להגיש כלל בקשה להארכת ויזה. מבחינה מעשית, יהיו אלה אנשים אשר נכנסו לארצות הברית במסגרת תכנית הפטור מויזה, או לחילופין אלה שמחזיקים באחת הויזות הבאות: C (ויזת מעבר), K (מאורס או מאורסת לאזרח אמריקאי) או D (אדם הנמנה על צוות של מטוס או ספינה).
כך עושים זאת נכון
את הליך הארכת הויזה לארצות הברית רצוי להתחיל חודש וחצי לפני שתוקפה של הויזה הקודמת אמור להיגמר, וזאת מתוך הנחה שההליך מצריך לפחות מספר שבועות. נקודת ההתחלה היא הגשה של טופס DS-160, הכולל 15 עמודים אותם נדרש למלא. זהו למעשה שאלון אישי מקיף של המועמד, הכולל התייחסויות למאפיינים הדמוגרפיים שלו, למצב האישי או המשפחתי שלו, למאפיינים הכלכליים וכיוצא בזה.
השלב הבא, בדומה להליך ה"מסורתי" של הוצאת ויזה, הוא קביעת מועד לראיון אישי בשגרירת ארצות הברית, מה שניתן לעשות גם דרך אתר האינטרנט של השגרירות. נדרש מהמועמד לשלם את האגרה, שמחירה 160 דולר, כאשר סכום זה לא יוחזר למגיש הבקשה בכל מקרה, בין אם הבקשה תאושר ובין אם תסורב. לראיון האישי יש להגיע עם כל המסמכים שדורשת שגרירות ארצות הברית, דוגמת דרכון, תמונת פספורט ועוד. כל אישור המצביע על זיקתו של האדם לישראל, דוגמת שטר הבעלות על דירה או רכב, תלושי משכורת או מאזן שכר לימוד, הכרחיים בדרך להגדלת הסיכויים לאישור הבקשה.