כידוע, כל מי שמעוניין להיכנס לתחומי ארצות הברית זקוק להוצאת ויזה, מה שכשלעצמו מצריך מאמצים מסוימים. התמונה הופכת למורכבת יותר עבור אנשים אשר רוצים לא רק להגיע לארצות הברית, אלא גם להשתקע בה.
במצב הזה, הם נדרשים להנפיק את ויזת ההגירה, אשר האישור שלה אינו מובן מאליו כלל וכלל. אז מתי ניתן לקבל ויזת הגירה? איך עושים את זה? ומהם סיכויי ההצלחה? את התשובות לשאלות אלה ואחרות תמצאו במאמר הנוכחי.
התנאים לקבלת ויזת הגירה
כבר בנקודת ההתלה, יש להדגיש שקיימים סוגים שונים של ויזות הגירה, כך שהגשת הבקשה צריכה להתבונן על המאפיינים האישיים של מגיש הבקשה. הסוג המרכזי הראשון הוא ויזות על בסיס משפחתי. במסגרת זו, יכולים להגר לארצות הברית, בתנאים מסוימים, בני הזוג או קרובי המשפחה (דרגה ראשונה בלבד) של מי שהוא תושב אמריקאי, או לחלופין תושב זר שקיבל גרין קארד – שימו לב שאת הבקשה נדרש שאזרחי ארצות הברית יגישו בעצמם. את הויזה ניתן לקבל גם במקרה של אירוסין, וזאת בתנאי שההבאה הראשונית של בן או בת הזוג תיעשה במטרה להשלים את הנישואים.
ויזות הגירה יכולות להיות גם על בסיס עבודה. מדי שנה, ניתנות כ-140,000 ויזות לעובדים המעוניינים להגר לארצות הברית. שימו לב שהויזות ניתנות רק עבור העוסקים במקצועות מסוימים, כאשר נדרש לרוב להוכיח מומחיות גדולה ומוניטין חיובי בתחום, לא פעם גם מוניטין בינלאומי. אוכלוסיה אחרת שעשויה לקבלת ויזת הגירה היא אוכלוסיית המשקיעים, בתנאים מוגדרים, כשלצד זה קיים סיכוי לקבל ויזת הגירה בהגרלה במסגרת Diversity Visa, או בקצרה DV .
אז איך מתחילים?
להבדיל מהמקרה של ויזות זמניות, אותן ניתן להוציא הן בשגרירות ארצות הברית בתל אביב והן בקונסוליה האמריקאית בירושלים, במקרה של ויזת ההגירה הכתובת היחידה אליה ניתן להגיע היא הקונסוליה. מטבע הדברים, ההליך כאן שונה מהשלבים שנדרשים בדרך להוצאת הויזה ה"רגילה", כשנקודת ההתחלה היא הגשה של טופס הבקשה (I-130). בשלב הזה, המעוניינים בקבלת הויזה יוצאים מחוץ לתמונת ההליך, כאשר הטופס מוגש על ידי האזרחים האמריקאיים (לרוב, כאמור, בני המשפחה). את טפסי הבקשה יש להעביר למשרדי ה-USCIS בשיקאגו, כפי שמפורט באתר השגרירות, ורק לאחר אישור הטופס אפשר להמשיך את התהליך דרך הקונסוליה בירושלים.
לאחר שהטופס מאושר, מצוינים בפני מגיש הבקשה מסמכים שיש לצרף בעת ההגעה לשגרירות. דרישה נוספת המפורטת היא שהמהגר יעבור בדיקות רפואיות בארץ, וזאת כדי להבטיח שאינו נושא מחלות המסכנות את תושבי ארצות הברית.
לראיון בשגרירות נדרש להגיע גם כן האזרח האמריקאי, ולא מי שמעוניין להגר אליה. ייתכנו מצבים בהם יהיה צורך שהמהגר יגיע לשגרירות, אך אלה מצבים נקודתיים יותר. בדומה לויזות אחרות, הרי שגם כאן יש צורך להמתין מספר ימים עד לתשובה מהשגרירות, בציפיה מתוחה שהיא תהיה חיובית. אם עומדים בכל התנאים שפורטו כאן, אין סיבה שהבקשה לא תאושר.