על מנת להגשים את חלום הטיסה לארצות הברית, נדרש הליך הכולל מספר שלבים: בעיקרון, מילוי ראשוני של הטפסים, תשלום אגרה, קביעת ראיון בשגרירות וקיום הראיון עצמו. מעבר שלהם בהצלחה יאפשר לקבל את הויזה המיוחלת, באמצעותה ניתן להיכנס לארצות הברית.
חשוב להדגיש שלא רק על הויזה עצמה מדברת תורת הכניסה לארצות הברית: יש צורך בדרכון, עם תוקף של חצי שנה לפחות מרגע הכניסה לארצות הברית. מכאן, עולה אצלכם בוודאי שאלה משמעותית: מה עושים כאשר הדרכון נגנב, הולך לאיבוד או פשוט כשתוקפו תם?
דרכון שפג תוקפו
התרחיש הראשון אליו נתייחס הוא דרכון אשר בנקודת הזמן של הטיסה לארצות הברית כבר אינו בתוקף. כאשר אותו אדם הוציא קודם לכן ויזה, אפילו לפני מספר שנים, היא כן תשמור על תוקפה. החדשות הטובות הן שלא נדרש כאן להוציא ויזה חדשה, אפילו אם הדרכון בו היא נמצאת אינו תקף כשלעצמו. האדם יכול לחדש דרכון, ופשוט לטוס לארצות הברית עם שני הדרכונים: הדרכון הקביל והדרכון שאינו בתוקף, אך בו נמצאת הויזה. לכן, מומלץ מאד שלא לקיים את הטקס ה"מסורתי" של הרס דרכון בו כבר לא ניתן להשתמש.
אופציה אחרת היא לפעול לחידוש הדרכון, אם יש בכך צורך, עוד לפני שמתחילים את הליך הוצאת הויזה, כך שהויזה תופיע רק על גבי הדרכון החדש. בכל מקרה, לפני שחושבים על הוצאת ויזה, מומלץ להציץ בדרכון ולראות את התוקף שלו.
דרכון שאבד או נגנב
כאשר דרכון הולך לאיבוד או נגנב, החובה של האדם שהחזיק בו היא ליידע את משרד הפנים ולפעול מוקדם ככל האפשר להנפיק דרכון חדש. בכל הנוגע להליך הוצאת הויזה, החוקים כאן שונים ביחס לתרחיש שתואר מעלה. כאשר מדווחים למשרד הפנים או לשגרירות ארצות הברית על אובדן דרכון, השגרירות תבטל את הויזה שנמצאת בתוכו באופן אוטומטי. יש צורך להוציא לא רק דרכון חדש, אלא גם להתחיל מנקודת האפס את התהליך של הנפקת ויזה לארצות הברית.
שימו לב שגם אם הדרכון נמצא, לאחר פרק זמן מסוים, הויזה לא יכולה לחזור להיות תקפה. הביטול שלה הוא סופי ולא ניתן לערער. גם כאן, יש ללכת ללשכה הקרובה של משרד הפנים, ופשוט להתחיל את הליך הוצאת הדרכון מחדש. מיד לאחריה, אפשר להוציא את הדרכון.
מכיוון שכל אחד מהתהליכים האלה עלול להימשך מספר שבועות, המלצה מועילה היא לא להמתין לרגע האחרון, אלא להתחיל את התהליך חודשים ספורים לפני המועד המתוכנן של טיסה לארצות הברית.