השאלה הראשונה שנשאלת ביחס להוצאת ויזה היא מי בכלל מי צריך להוציא אותה – התשובה הפשוטה היא שכל ישראלי שמעוניין להיכנס לתחומי ארצות הברית.
מה שחשוב להדגיש הוא שיש קבוצות מוגדרות עבורן הוצאת הויזה נחשבת למורכבת יותר, או לכל הפחות מצריכה התנהלות שונה ביחס לאנשים אחרים. הנה כל מה שחשוב שתדעו על הנושא.
בן או בת הזוג
את הסקירה אנחנו מתחילים עם בני או בנות הזוג של אנשים שכבר קיבלו ויזה לארצות הברית, כמו גם הילדים שלהם (מתחת לגיל 21). כאשר אלה מעוניינים להצטרף למקבל הויזה בארצות הברית, הם זקוקים להוצאת ויזה נלווית, המשתנה על פי סוג הויזה שקיבל כבר בן או בת הזוג.
בני הזוג של אנשים שמוגדרים כאזרחי ארצות הברית נדרשים להוציא את ויזת K, על סוגיה, שניתנת לפרק זמן של שנתיים (אך ניתנת להארכה לתקופות ממושכות יותר).
תינוקות וילדים מתחת לגיל 14
אין גיל מינימלי להוצאת ויזה לארצות הברית, כאשר גם תינוקות וילדים נדרשים שהוריהם יוציאו עבורם ויזה. המשתייכים על קבוצה זו (ילדים עד גיל 14) לא צריכים להגיע לשגרירות באופן פיזי, כאשר ניתן למלא עבורם את הטפסים ולהעביר אותם לשגרירות בצורה ישירה או באמצעות שליח.
זוגות חד מיניים
ארצות הברית הפכה בשנים האחרונות לליברלית יותר כלפי נישואים וזוגות חד מיניים, כאשר אחת ההשלכות של כך היא על מתן יחס דומה לבני זוג מאותו מין ביחס לבני זוג הטרוגניים בשלל תחומים, כולל בכל הנוגע לויזה. במילים אחרות: הליך הבקשה לויזת נלווים של בני זוג בני אותו מין דומה מאד ולעיתים אף זהה לזה של בני זוג שאינם בני אותו מין. יש להדגיש כי בני זוג שלא התחתנו בצורה אזרחית, אלא מוגדרים כידועים בציבור, לא יכולים לקבל ויזת הגירה.
ישראלים בעלי אזרחות זרה
לישראלים רבים יש אזרחות זרה, נוספת לזו הישראלית. כאשר האזרחות השנייה היא של אחת המדינות הנמצאות בתוכנית הפטור מויזה של ארצות הברית – ויש עשרות מדינות כאלה, בעיקר באירופה – הרי שהם לא נדרשים כלל וכלל להוציא את הויזה. חשוב לשים לב שהפטור תקף רק עבור המחזיקים בדרכון ביומטרי, ולמטרות מסוימות של נסיעה לארצות הברית.
צעירים ישראלים
ישראלים אחרי צבא נאלצים להתמודד עם אחוזי סירוב גבוהים יחסית לבקשות לויזה, הנובעים מהחשש של הרשויות בארצות הברית שהם יהיו מעוניינים להישאר במדינה באופן קבוע. אסור לשכוח שלישראלים אלה אין לרוב עבודה מסודרת, מסגרת לימודים או משפחה, גורמים אשר מצביעים על כוונה לשוב לישראל.
גם חיילים נאלצים להתמודד עם קושי מהותי בהוצאת ויזה, מאותן סיבות בדיוק, כשאותם חיילים נדרשים גם להוסיף מסמכים מהשלישות המאשרים שהם משרתים בצה"ל.