הוצאת ויזה לארצות הברית היא הליך בירוקרטי, הכרוך במספר שלבים שיש לעשות על פי הספר במטרה להגדיל את סיכויי קבלת הויזה. ישראלים רבים המעוניינים להוציא ויזה לארצות הברית, תהיה הסיבה לכך אשר תהיה, לא יודעים היכן להתחיל. באתר שלנו תמצאו את כל המידע שדרוש לדעת על התהליך, התנאים, סוגי הויזות ועוד.
גם כאשר יודעים מה נדרש לעשות ברמה הכללית, ייתכן מאד שיעלו שאלות נוספות במהלך הדרך. אנחנו נתייחס כאן לשאלות הנפוצות יותר ונספק להן תשובות.
כמה זמן לפני הנסיעה להגיש בקשה לויזה?
הליך הוצאת ויזה לארצות הברית, בגדול, מצריך מספר שלבים: מילוי טופס הבקשה, תשלום האגרה, קביעת תואר בשגרירות ומעבר של ראיון אישי בשגרירות. ה"מכשול" העיקרי כאן הוא הראיון בשגרירות, שנקבע על פי זמינות השגרירות, בהתאם לעומס עליה.
ההמלצה של שגרירות ארצות הברית בישראל היא להגיש את הבקשה חודש אחד לפחות לפני מועד הנסיעה המתוכנן לארצות הברית, כשניתן לקחת מרווח ביטחון של מספר שבועות או חודשים נוספים (ייתכן שיהיה צורך בהמצאת מסמכים שלוקח זמן להוציא, למשל). כאשר מעוניינים להגיע לארצות הברית בחודשי הקיץ או בתקופות החגים, מומלץ מאד להתחיל את התהליך לפחות חודש וחצי-חודשיים לפני מועד הנסיעה.
האם גם ילדים צריכים ויזה לארצות הברית?
בהחלט. כל אדם המעוניין להיכנס לארצות הברית, בלי קשר לגילו, צריך להוציא ויזה – כמובן שההורים הם אלה שממלאים עבורם לרוב את הבקשה, שעה שהטפסים כתובים באנגלית שאינה פשוטה. לעומת זאת, תינוקות וילדים עד לגיל 14 אינם צריכים להגיע לראיון בשגרירות: ההורים או בני משפחה אחרים מדרגה ראשונה יכולים להעביר את הבקשה בשמם, כאשר הם בעצמם מעוניינים להוציא ויזה. אופציה אחרת היא להעביר את מסמכי הבקשה לשגרירות בעזרת חברת שליחויות. עבור ילדים מעל גיל 14, התהליך זהה באופן מלא להוצאת ויזה למבוגרים.
מה עושים כאשר הויזה בתוקף והדרכון לא?
על מנת לטוס לארצות הברית נדרשת לא רק ויזה, אלא גם דרכון. האחרון צריך להיות בעל תוקף של חצי שנה לפחות ממועד הטיסה המתוכנן לארצות הברית: במצב אחר, הויזה לא תאושר למעשה. כאשר הויזה נמצאת בדרכון אשר התוקף שלו פג, ניתן עדיין לטוס ולהיכנס לתחומי ארצות הברית – אלא שהתנאי כאן הוא שהאדם יצטייד גם בדרכון חדש, עם או בלי ויזה.
כיצד הדרכון חוזר במקרה שהויזה מאושרת?
הויזה אושרה? יפה. כעת עליכם לקבל את הדרכון המחודש, בתוספת הויזה. לאחר אישור הבקשה, שליח של דואר ישראלי יעביר את הדרכון לכתובת שהוגדרה מראש (לא תמיד הם יצרו קשר עם האדם שעתיד לקבל את הדרכון). כאשר המסירה לא תצליח, מכל סיבה שהיא, יועבר הדרכון לסניף הדואר הקרוב לביתו של האדם. בכל מקרה ומקרה זמן הטיפול בבקשה שונה, אם כי לרוב הדרכון יגיע לביתו של מגיש הבקשה תוך כשבעה ימים.
יש לציין כי עד 24 שעות לאחר מועד הראיון האישי בשגרירות, ניתן לשנות את הכתובת אליה מעוניינים שהדרכון יגיע.
האם האגרה מוחזרת במקרה של סירוב לויזה?
לא. סכום האגרה (160 דולר ברוב המקרים) אינו תלוי בהחלטת הועדה, והוא משולם עבור עצם התהליך. גם כאשר הבקשה לויזה נתקלת בסירוב, כספים אלה לא יחזרו. לכן, מומלץ להגיש את הבקשה רק כאשר בטוחים שיש סיכוי סביר לקבלת הויזה.
מהו זמן השהייה המותר בארצות הברית?
לכל ויזה יש חוקים משלה, מהבחינה הזו. פקיד ההגירה בארצות הברית הוא שמחליט על משך השהות, על פי המקרה הספציפי בו הוא נתקל ושיקול דעתו. ברוב המקרים, מדובר על פרק זמן של כחצי שנה, אם כי יש ויזות שמאפשרות שהייה בארצות הברית גם לתקופה ארוכה או קצרה יותר. כאשר מוציאים ויזת עבודה או לימודים, תקופת השהייה היא בהתאם למשך הלימודים או ההעסקה.
חשוב להבחין בין משך השהייה לבין תוקף הויזה – למעשה, התוקף הוא תאריך האחרון בו יכול האדם להיכנס לארצות הברית. ויזות תקפות לרוב לתקופה של עשר שנים, במהלכה ניתן להיכנס לארצות הברית ולצאת ממנה מספר פעמים.
האם ניתן לחדש ויזה שאבדה, נגנבה או הושחתה?
החדשות הרעות הן שאין הנחות, מהבחינה הזו. במקרים בהם הויזה הולכת לאיבוד, נגנבה או מושחתת כך שלא ניתן להשתמש לה למעשה, יש צורך להנפיק אותה מחדש, עם כל שלבי התהליך. נקודה מרכזית נוספת, המוסיפה למורכבות, היא שעצם קבלת הויזה הקודמת לא משפיע על הסיכויים לקבלת הויזה ה"חדשה", שנשקלת למעשה מאפס.
כאשר הויזה נגנבה או אבדה, נדרש לדווח על כך לשגרירות ארצות הברית בישראל, ורצוי שעה אחת קודם. כשמוציאים ויזה חדשה, ניתן לדווח על האובדן במהלך הראיון בשגרירות.
מה קורה אם יש טעות בויזה?
הליך הנפקת הויזה נעשה על ידי בני אדם, ולכן טעויות אנוש הן בגדר אפשרות. כשמקבלים ויזה, לכן, חשוב לוודא שכל הפרטים הנמצאים על גביה נכונים (כולל סיווג האזרחות) ושהיא מהסוג שביקשתם. כאשר מתגלה טעות שהשגרירות אחראית לה, היא תתקן את הויזה ללא תשלום תוך פרק זמן של מספר ימים. חשוב לאתר את הטעויות לפני שמשתמשים בויזה הלכה למעשה (טרם מועד הטיסה), כאשר אפשר לבצע תיקונים עד שנה לאחר מועד ההנפקה. כשלא שמים לב לטעויות ומעוניינים לשנות אותן, לאחר יותר משנה, אין מנוס מהוצאת ויזה חדשה.