עבור זוגות ויחידים שמנסים להביא ילד לעולם לעיתים יש צורך להיעזר בהליך פונדקאות לשם כך. ההליך יכולה להתבצע בישראל, או בחלק ממדינות העולם, כאשר האפשרות שנחשבת לטובה ביותר בעולם היא ארצות הברית. מדובר על הליך יקר יחסית, אך משתלם ביותר, אך יש ששוכחים את המכשול העיקרי בדרך – הוויזה. האם יש צורך לבצע הוצאה ויזה לארה"ב כשעוברים הליך פונדקאות? ואיך בדיוק מוציאים אותה? כל התשובות בהמשך.
מדוע אנשים בוחרים לעשות פונדקאות בארצות הברית?
בהליך פונדקאות אדם יחיד או זוג נעזרים באם פונדקאית שנושאת את העובר ברחמה לאורך תקופת ההיריון, כשבסופו היא מוסרת לידיהם את התינוק. מדובר על הליך שמוסדר בישראל על פי חוק, אך בארצות הברית הוא נחשב למוביל בעולם במשך שנים רבות וישראלים רבים בוחרים לבצע את ההליך שם. מדוע? קודם כל כי ההיצע מאוד גבוה בארצות הברית – יש יותר נשים שמוכנות לשאת על עצמן את ההליך ולכן הוא גם יכול להיות מהיר בהרבה מהארץ. שנית, כי מערכת הרווחה והרפואה של ארצות הברית בתחום הזה נחשבת לטובה בעולם, וכל ההליך בארצות הברית מוסדר חוקית בצורה מפורשת ושאינה נתונה לפרשנות. התהליך מתאפשר במדינות רבות, בלי קשר לדת, מוצא או נטייה מינית, ישנם מוסדות רפואיים אשר מתמחים בתחום זה וישנה גם אפשרות לבחור את תורמי הזרע והביצית על פי המוצא שלהם.
האם אפשר לעשות הליך פונדקאות מבלי להוציא ויזה לארצות הברית?
אמנם ההליך כולו משולם וההוצאות ברורות, אך הוצאת ויזה לארצות הברית כדי להיות נוכחים בלידה ובחודש שלאחר הלידה עד להסדרת מעמד התינוק בבית המשפט בארצות הברית והבאתו ארצה – חייבים בהוצאת ויזה לארצות הברית. מי ששמע פעם על ההליך יודע היטב שמדובר על הליך מורכב למדי ובמידה ואתם מעוניינים לצאת לדרך – מומלץ מאוד להתחיל עם הליך הוצאת הוויזה, כי הוא לוקח זמן.
הוצאת ויזה לארצות הברית
יש הרבה דיבורים על ביטול החובה להוצאת ויזה לארצות הברית, אך כיום עדיין קיימת חובת הוצאה ויזה לארה"ב וגם אם פונדקאות על הפרק – קיימת החובה. מדובר בהליך ארוך שיכול לעלות לא מעט כסף בליווי של חברות המתמחות בכך, מי שיבחר לבצע את ההליך לבד צריך להיות במלוא תשומת הלב לפרטים הקטנים ולבצע את ההליך על פי התנאים הקבועים על ידי האמריקאים.
אז איך עושים את זה? קודם כל מוודאים שאתם לא נמצאים בין רשימת האנשים שלא יכולים להיות זכאים לוויזה ובהם אנשים שהורשעו בעבירות פליליות ובעבירות מס ואנשים בעלי רקע ביטחוני, ישנם גם מקרים בהם הקונסול מסרב לבקשה כי אין תאימות בין המסמכים בבקשה, לכן יש להגיש אותה באופן מסודר. עוד כדאי לדעת שההליך קצר ופשוט בהרבה למחזיקי דרכון אירופאי. דבר נוסף אחרון שחשוב לדעת – את הבקשה מגישים באנגלית, באותיות גדולות.
בשלב הראשון ממלאים טופס בקשה לוויזה לארצות הברית שנקרא טופס DS-160. יש להכין מראש דרכון בתוקף, את מסלול השהות, תאריכים של חמשת הביקורים האחרונים בארצות הברית, קורות חיים ופרטי אנשי הקשר בארצות הברית. לאחר מכן קובעים מועד לראיון, משלמים אגרה ויש לשים לב שמגיעים לשגרירות אליה קבעתם את הפגישה אחרת לא יקבלו אתכם. לאחר כמה ימים תתקבל תשובה האם קיבלתם או לא את הוויזה.