הגשת בקשה לקבלת ויזה לארצות הברית הוא הליך בירוקרטי, שמצריך לא מעט שלבים שיש לבצע לצורך השלמת המשימה.
מיותר לציין שמילוי נכון של הטפסים, הצטיידות בכל המסמכים הרלוונטיים ומתן תשומת לב נאותה וכבוד ראוי במהלך הראיון מגדילים בצורה ניכרת את הסבירות לכך שההליך יהיה המהיר ביותר האפשרי, או אפילו משפרים את הסיכויים הכלליים לקבלת הויזה.
טופס הבקשה לויזה
תחילת הדרך של כל אדם המעוניין להנפיק ויזה לארה"ב היא מילוי טופס בקשה ייעודי (DS-160), אשר זמין גם באתר שגרירות ארצות הברית בישראל. מדובר למעשה בשורה ארוכה של טפסים באנגלית, המתייחסים הן למאפיינים האישיים של האדם העתיד להגיש את הבקשה לויזה והן לסיבות הספציפיות בגינן הוא מעוניין להגיע לארצות הברית. מילוי הטפסים ישפיע על הסבירות לאישור הבקשה, כמו גם על הויזה הספציפית שאותו אדם מקבל.
מסמכים, רבותיי, מסמכים
לאחר יצירת חשבון אישי באתר לרישומי ויזה, תשלום אגרת ויזה וקביעת תאריך לראיון בשגרירות ארצות הברית בישראל, מגיע הראיון עצמו. מבחינת "טפסיאדה", יש מספר מסמכים שבהם חובה להצטייד ואותם יש להביא למעמד הראיון. כל חיסור שכזה עלול להאריך את התהליך, להצריך השלמות לאחר מכן ולהקטין את הסבירות לקבלת הויזה.
רשימת המסמכים מתחילה עם דף האישור של מילוי טופס הבקשה DS-160, כולל ברקוד תקין, וכן מסמך ההזמנה לראיון שהונפק במעמד הקביעה שלו. פריט חובה נוסף הוא תמונה צבעונית אחת לפחות, בגודל של 5X5 ס"מ, שבה ניתן לראות את פניו של המצולם באופן מלא. התמונה צריכה להיות עדכנית (להיות מצולמת עד שישה חודשים לפני מועד הראיון), להתבצע על פני רקע לבן וכשהמצולם בהבעת פנים טבעית ובעיניים פקוחות.
במאמר מוסגר, יש לציין כי חנויות ומעבדות צילום רבות מתמחות בצילומי פנים לצרכי הוצאת ויזה, כך שניתן לפנות אליהן כדי להבטיח שהתמונה תתבצע על פי הספר.
פריט חובה אחר שיש להביא לשגרירות הוא דרכון של המועמד לקבלת הויזה. אם יש ברשותו דרכונים קודמים שמכילים בתוכם ויזות קודמות שקיבלו בעבר לארצות הברית, עליהם לצרף אותו. בהיעדר הדרכון, על מגישי הבקשה להוסיף מסמך המפרט מדוע הדרכון הקודם אינו בנמצא.
חשוב להדגיש כי ייתכן בהחלט שיידרשו מסמכים נוספים, בהתאם לסוג הויזה. ויזת לימודים מסוג F או M, אם לוקחים דוגמא נפוצה אחת מני רבות, תצריך מהמועמד לצרף אישור קבלה ללימודים מטעם מוסד אקדמי מוכר בארצות הברית.
המסמכים שעושים הבדל גדול
מעבר להליך הטכני של הוצאת הויזה, יש למסמכים המסופקים מטרה חשובה אחרת: להראות את הזיקה של האדם לישראל, שתבטיח כי לאחר השהות בארצות הברית ישוב למולדתו. הרשויות בארצות הברית חוששות, מטבע הדברים, מהגירה המונית אליה, בטח אם ההגירה הינה בלתי חוקית.
רשימת המסמכים כאן משתנה בהתאם לסוג הויזה שמעוניינים להוציא ולמאפייני האדם. ככל שמספקים יותר מסמכים רלוונטיים, כך הסיכויים לקבלת הויזה עולים: מסמכים המעידים על לימודים בישראל והיותו סטודנט (אישור קבלת ללימודים, מסמך המפרט יתרת לימודים), מכתב מהמעסיק, תלושי משכורת אחרונים, רישיון עסק ומסמכים נוספים הנוגעים לו (אצל עצמאים), אישור על אחזקת דירה בישראל, מסמכים המצביעים על כך שמגיש הבקשה הקים משפחה בישראל ועוד.