הוצאת ויזה לארצות הברית היא צעד חיוני עבור כל ישראלי שמעוניין להיכנס לארץ האפשרויות הבלתי מוגבלות. כאשר הם מתחילים בהליך הוצאת הויזה, רבים מהם מגלים ששדה המשחק אליו הם נכנסו הוא רחב יותר ממה שסברו תחילה.
זאת מכיוון שמעבר לשלבים הנדרשים עד לקבלת הויזה, יש סוגים שונים של ויזה, המבטאים מטרות שונות של ביקור באמריקה, או אפילו מאפיינים שונים של האדם המבקר. אז מהם הסוגים הנפוצים יותר של ויזות?
ויזת B
ויזה מסוג B היא הנפוצה ביותר מבין כלל הויזות. את הויזה ניתן לחלק לשניים – ויזת B2 (ויזה לאורחים זמניים לשם עסקים) ולויזת B1 (ויזה לאורחים זמניים לשם ביקור תיירותי, שיכול להיות גם ביקור קרובים). חשוב לשים לב לכך שבשני המקרים, אסור לאדם המגיע לארצות הברית עם ויזה זו לעבוד בה או ללמוד.
ויזת A
ויזת A, על סוגיה, מונפקת עבור דיפלומטים, שגרירים וקונסולים, כמו גם עבור בני המשפחה הקרובים שלהם: ויזת A1 מיועדת לדרגות בכירות יחסית של דיפלומטים, בעוד A2 לדרגות אחרות. A3, הסוג השלישי, מיועד למטפלים, למשרתים או לעובדים האישיים של הדיפלומטים. מקבלי הויזות האלה רשאים לייצג אך ורק את מדינתם, כשבאפשרותם לבצע פעולות דיפלומטיות, להעביר הרצאות ועוד.
ויזות F ו-M
את הסקירה אנחנו ממשיכים עם מספר סוגי ויזות המאפיינות את אוכלוסיית הסטודנטים. המעוניינים ללמוד לימודים אקדמיים בארצות הברית נדרשים להוציא את ויזת F1, כאשר בני הזוג והילדים שלהם יכולים להוציא ויזה מסוג F2. הויזה אינה מאפשרת לעבוד בארצות הברית, אלא רק בתוך קמפוס הלימודים, ובהיקף משרה קטן יחסית.
עבור סטודנטים במוסדות שאינם אקדמיים במלוא מובן המילה, הויזה הרלוונטית היא M1. באפשרותם של סטודנטים אלה לעבוד רק אם העבודה מהווה חלק מהכשרתם המקצועית, ולאחר קבלת אישור מה-USCIS.
ויזות לבעלי תפקידים כלכליים (E, H1-B ו-L)
את הסקירה אנחנו ממשיכים עם מספר ויזות המיועדות לאנשים שמגיעים לארצות הברית על מנת לבצע תפקיד כלכלי מסוים. ויזת E1 הוא ויזה עבור סוחרים, בעוד E2 היא הויזה שאנשים המעוניינים להגיע לארצות הברית בתור משקיעים נדרשים להוציא. אנשים המגיעים לעבוד בארצות הברית מגיעים לרוב במסגרת ויזת H1-B – זוהי ויזת עבודה על בסיס מצב או כישורים, המיועדת למומחים מקצועיים בתחומם. נציגי ארגונים בינלאומיים ומשפחותיהם יוציאו את ויזת G, על חמשת סוגיה.
ויזת L1 היא ויזה לבכירים, למיומנים או למוכשרים בחברות הכוללות סניף אמריקאי (ויזת רילוקיישן, למעשה), כשבני הזוג שלהם וילדיהם יכולים להגיש בקשה לויזת L2.
ויזת J
ויזת 1J היא ויזה לחילופי מבקרים, אשר נדרש שיוציאו אנשים הנמנים על מספר קבוצות: המשתייכים על תוכנית החלפת מבקרים, סטודנטים לתארים מתקדמים וכן צעירים המגיעים לארצות הברית במטרה להדריך במחנות קיץ. בני הזוג והילדים של מחזיקי ויזה זו יוציאו את ויזת J2.
ויזת O
ויזת 1O מיועדת לעובדים זמנים ולחניכים המגיעים לארצות הברית. זוהי ויזת עבודה שמיועדת לאוכלוסיות דוגמת מדענים, אמנים או אנשי חינוך אשר היכולות שלהם הוכחו כיוצאות מגדר הרגיל. ויזה יכולים להוציא גם הנלווים לעובדים אלה (O2) או בני המשפחה שלהם (O3).
עבור אמנים או בדרנים, עומדות להן ויזות P (P1 הוא הסוג הרלוונטי לספורטאים מצטיינים), כשאלה הלוקחים חלק בתוכניות החלפה תרבותית בינלאומית יוציאו את ויזת Q1.
ויזות K ו-V
ויזת K היא ויזה חשובה נוספת, הניתנת על בסיס חיים משותפים. במילים אחרות: זוהי ויזה המיועדת לארוסים של אזרחי ארצות הברית (K1), לילדים שלהם (K2), לבני הזוג של אזרחי ארצות הברית (K3) או לילדים של בני הזוג (K4). בני הזוג והילדים של תושבי קבע בארצות הברית יכולים להוציא את ויזת V1 ו-V2, בהתאמה.